Hetta

Idag var vi ute och pillade med båten.
Oskar damsög och gjorde fint i båten inför midsommar.
Jag låg under båten och skrapade äcklig bottenfärg, mina händer kliar, det måste bero på färgen.
Jag lade ifrån mig värmepistolen för att skrapa med skrapan. Jag trodde den var ävstängd, det var hög musik i sterion (75 kr på myrorna), men icke att den var avstäng. Gräset fattade eld och fy fan va rädd jag blev. Det kommycket rök. Brrrr, tur att inte båten fattade eld.

Vi skålar för en midsommar till, färsk potatis och sill, som om tiden ståt still.

Lördag, det trodde ni inte va?

Var ute på lördagsförmiddagen.
Farsgubben var med och kom med mycket goda tips om hur vi ska gå till väga med akterspegeln. Nu ser man ljuset kan jag säga.

Oskar kommer hem på tisdag. Då ska han med all säkerhet umgås med sin flickvän en hel del. Men efter det, ska vi jävlar i mig bygga båt.

Vi hörs hörrni.

Hämtat plankan, mätt borden.

Halloj.

När direktören är på charter måste man visa att man visa att man kan jobba självständigt.

Jag var och hämtade plankan som Albin på Holgers hade delat åt oss. Kanonbra blev det. Sen efter det så kom Jocke till mig och han hängde med ut till båten.
Jag mätte alla bord som skulle bytas i aktern plus den stora jäkeln som ska bytas på sidan. Sen åkte vi hem.
Här har vi den stora plankan som det stod E.Börjesson på innan.
Den är nu delad på tjockleken + att den är planhyvlad.


Ska ut i helgen igen.


Inköp + Söndag

Sådärja, måndag.

Igår var vi ute vid båten. Riktigt härligt var det, lugnt och skönt.
Oskar slipade och skrapade mellan spanten.  Jag tog bort dåliga plugg så att vi kan sätta dit nya och jag skrapade botten en liten stund.  Lars (Oskars bror) har kommit hem från studierna, även han var ute vid båten!

I fredags så besökte vi glasmästaren på Råda Glasmästeri. Där hämtade vi de runda glasen till ruffen som vi hade beställt av Henrik. Kanonfina blev dom.
Vi besökte även Claessons Trätjära. Där köpte vi allt flytade som vi behöver + lite till. Högblank lack, matt lack, grå linoljefärg till insidan skrov, primer, bottenfärg, rå linolja, kokt linolja, etan, snöre kopparnit och zinknit. 7000:- gick det kalaset på.


Full fart på Claessons Trätjära.Här har vi det hele.Här i ligger våra finfina glas packade!Motorn plockade vi ju bort förra gången!Lars och Palle monterade motorn på stativet. Känns riktigt bra att ha den ute ur båten!Nöjd!Här flödar kärleken förstår ni!Så här ser våra pluggar ut som vi beställde. Kanonfina!Lars och jag skrapar bort färg. Jag tycker det är härligt att liga under båten och tänka
för sig själv. Men själva skrapandet i sig börjar bli lite tjööötigt nu!Vi lånade en 125mm slip som passade perfekt mellan spanten.
Nu åker Oskar den lille gottegrisen till Larnaca i en vecka. Men jag ska försöka vara ute vid båten en del.
Kan hända att bloggen är dåligt uppdaterad under denna vecka. Men jag ska försöka!

Hadetgottnu.

Motorn borta!

Hej hej hej...

Äntligen är motorn urplockad från båten. Vi var 6 st som hjälptes åt att lyfta ur den. Det var jävligt tungt men allt gick fint och snart vilar den i motorstativet.

Har inga bilder än då jag glömde mobilen, men det kommer.

Höres!

RSS 2.0